Sosyal Medya

Dünya

ABD'li gazetecinin annesi IŞİD’e yalvardı

Gazeteci Foley’in başının kesildiği videoda yer alan ancak öldürülmeyen ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff’un annesi, IŞİD liderine oğlunun ‘canını bağışlaması’ için seslendi.



Irak Åžam Ä°slam Devleti’nin (IŞİD) rehin aldığı ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff’un annesi, bir video yayımlayarak oÄŸlunun serbest bırakılmasını istedi. OÄŸlunun ABD’nin politikalarını kontrol etmeyen bir gazeteci olduÄŸunu hatırlatan Shirley Sotloff, ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Bu mesajı siz, Ä°slam Devleti’nin halifesi Ebubekir BaÄŸdadi’ye gönderiyorum. Ben Shirley Sotloff. OÄŸlum Steven, sizin elinizde. OÄŸlum, tiranların elinde acı çeken Müslümanların hikâyelerini anlatmak için yolculuÄŸa çıkan bir gazeteci. Onun canını bağışlamanızı ve kutsal kitaplara inananları koruyan Peygamber Muhammed’in izinden gitmenizi rica ederim.”

Shirley Sotloff, oÄŸlunun her zaman zayıflara yardım etmeye çalıştığını belirterek “Her annenin istediÄŸini, çocuÄŸumun çocuÄŸunu görmeyi istiyorum. Bunu bana bahÅŸetmeniz için yalvarırım” dedi.

Videoyla ilgili konuÅŸan Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, OrtadoÄŸu’daki ABD’li tutsaklar için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

31 yaşındaki Steven Sotloff, 2013 AÄŸustos’undan beri Suriye’de tutsak. En son geçen hafta yayımlanan ve ABD’li gazeteci James Foley’in başının kesilerek öldürüldüÄŸü videoda göründü. Videoda Sotloff’un kaderinin “BaÅŸkan Obama’nın elinde” olduÄŸu söylendi. ABD’nin IŞİD’i hedef alan hava saldırılarını durdurmasının da aralarında bulunduÄŸu taleplerde bulunuldu. Ancak ABD hava saldırılarını sürdürüyor.

Pazar günü Nusra Cephesi, iki yıldır elinde tuttuÄŸu ABD’li gazeteci Peter Theo Curtis’i serbest bırakmıştı. 26 yaşındaki ABD’li bir saÄŸlık görevlisi kadın ise IŞİD’in elinde.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.